Marian Villanueva

marian villanuevaGraduada en Pedagogia de la Dansa Contemporània pel Conservatori Superior "María de Ávila" de Madrid. Màster d'Arts Escèniques a la Universitat Rei Joan Carles i diplomada en el Laban Centre for Movement and Dance.

D'2009-2017 forma part de l'equip docent de l'Escola Municipal de Dansa "Antonio Canales", impartint l'àrea de dansa creativa i educativa.

Ha impartit classes de dansa i tallers de creació a la Universitat Autònoma de Madrid, Universitat Carlos III de Getafe, Universitat de Grenoble i Universitat de Vilnius.

El 1996 crea Arte y Cultura Asociación Babel sent directora de la companyia Babel Danza de 1997-1999. Posteriorment entre 2000-2002 es fa càrrec de la programació de l'Espai Escènic "La Fàbrica de Pan" Lavapiés (Madrid), i va ser membre de la companyia de dansa-teatre.

El 2004 genera el projecte intergeneracional "Sin Denominación de Origen", marcat per la ruptura de tòpics socials i noves formes d'expressió. El 2011 cofunda el col·lectiu d'Improvisació UBI :: danza y videoarte, i el 2014 co-dirigeix el Projecte IDANE (inclusió de la dansa a l'escola) al costat de la Cia. Lagarto Baila, dirigit a educació infantil i primària.

Actualment desenvolupa "Umbrales, cuerpo y arquitectura perceptiva", inspirat en el seu projecte d'investigació Mujer sobre piel, inmersión de danza en espacio perceptivo.

TransAccions 2018