Dia internacional de la dansa 2011

processos_dansa.jpgVuit presentacions de dansa, processos i interrelacions formen el programa Processos en dansa, amb què Celrà celebra el Dia internacional de la dansa, aquest dissabte, 16 d'abril, a les 9 del vespre (entrada gratuïta). Presentació de dansa, processos i interrelacions d'una durada màxima de 10 minuts. Per celebrar el dia internacional de la dansa, l'Escola Municipal de Dansa obre un espiell als creadors que furguen a la caça... per enamorar-se, per entrar en comunió amb un moviment, una imatge, un gest, que a la fi sabran com a propi i que en mostrar-ho, jugaran la justa mesura entre mirants i mirats.

Les propostes participants són:

1. AUS. Durada: 5'
Estem en procés d’incubació d’uns moviments, uns recorreguts, uns gests i ens agradaria deixar aquestes primeres petjades a l’espai.
Idea: Sílvia Brossa Interpretació: Raquel Viñuelas, Sira Sureda, Alba Martínez, Iria Masó, Daniela Montsó, Laura Pagans (alumnes de l’EMDC) Percussió: Jordi Rallo

2. VERD ANIMAL durada 12'
Caminarem pel sender de l’instint i tot el que comporta.
Darrera cada petita acció quotidiana hi ha la mà invisible de l’instint que entorpeix/condiciona/governa els nostres passos. No hi ha principis ni finals. L’únic que queda és el no temps, de velocitat incerta. Una peça que pretén donar llum al temps que vivim des de l’acció i la força del moviment.
Creació i interpretació: Mireia Arnella i Magí Serra

3. ALIÈ. Durada: 11'
Sense saber on vivim i amb qui vivim.
Sense saber qui som i com som.
El que ens envolta ens és aliè.
Creació i interpretació: Lolgailisidre
Olga Ramirez Oferil i Isidre Rebenaque Cruz
Treball en procés de creació basat en la improvisació.

4. PASSANT PAISSATGES. Durada 5'
Com si fos una pel·lícula constituïda per “frames” construiré una seqüència plena de vivències i d’emocions. Una memòria dansada. Memòria vivenciada per paisatges, amb la intenció de dansar i de ser.
Creació i interpretació: Toni Izquierdo
Música: Water Therapy

5. ISIS. Durada: 6' 
Moviments de dones amb grans ales platejades en base a una música de Rissos Hang.
Interpretació: Agnès Turró, Enriqueta Bustins, Mònica Arrabal, Maria Busquets, Rosa Roca, Anna Sitjà i Estrella Rovira
Creació i interpretació: Cia. Sahyra Nyla

6. DES-CORDA. Durada: 10'
Com ens desenvolupem davant d’allò desconegut? Com repetim uns patrons determinats per arribar a conèixer.(Observem, imaginem, provem, juguem...) Arribarem mai a conèixer del tot?
Creació i interpretació: Cia. Estampades
Paula Radresa i Berta Escudero

7. HI ETS? ARA... Durada: 10'
Sorgeix de la necessitat, de la inquietud, d'un retrobament. Aquesta peça , actualment en procés, està basada en una evolució cíclica d'emocions, un loop de diferents estats, on cada individu juga el seu rol. Pel sol fet d'existir ja estem compartint un mateix espai inevitablement. Som capaços de compartir els diferents estats que experimentem? Sabem comunicar-nos conscientment? El llenguatge ens confon.
Creació i interpretació: Toni Izquierdo i Mei Arnella
Música: Trioon de Alva Noto & Ryuichi Sakamoto

8. CLIC. Durada: 12'
Treball en procés de creació. De com ens mostrem en la vida diària i del que amaguem en nosaltres. Una vida rutinària ens pot allunyar de l'autenticitat de cadascun i portar-nos a la individualització. Dues dones han caigut en una rutina. De casa a la feina, de la feina a casa... Què mostren i què amaguen?
Creació i interpretació: Eva Hernández i Maria Frigola.
Música: Agcetis Byrnum - Sigur Ros, Days to come - Bonobo

 

Altres activitats del mes d'abril

Paral·lelament, del 26 al 30 d'abril, la biblioteca municipal acollirà una mostra de llibres relacionats amb la dansa, amb el lema Taula temàtica: dansa escrita.

El divendres 29, a les 9 del vespre, l'Ateneu acull l'espectacle pedagògic Acosta't i balla, com a activitat prèvia a la flashmob Celrà balla,que es farà a continuació. Amb la voluntat d’apropar la dansa als nens i nenes ens preguntem què és la dansa, quantes danses hi ha, per a què serveix i ens obrim a la possibilitat que tots, si ho volem descobrir, ballem la nostra pròpia dansa. Acosta't i balla es basa en una idea i interpretació de Montse Roig i Iván Góngora.

A continuació, a les 21.30 h del mateix dia 29, es farà la flashmob Celrà balla davant l'Ateneu. l'EMDC ha creat una petita coreografia, fàcil i divertida per ser ballada per molta gent alhora, per fomentar i compartir la dansa com a llenguatge universal i transgeneracional a l'abast de tothom. Podeu trobar la coreografia i més informació sobre aquestaactivitat [aquí].