portada web 5

 

ESCOLA

Rosa Casas

ROSAInicia l’aprenentatge en dansa l’any 1967 al Centre de Lectura de Reus. Entre el 1976 i el 1981 continua la seva formació a Barcelona (escola Timbal, La Fabrica, Bugé i Àrea) en tècniques contemporànies, claqué, mim i flamenc. Paral·lelament estudia piano i cant, i tres cursos de ciències econòmiques a la UAB.

El 1986 es gradua en dansa contemporània a l’Institut del Teatre. Del 1986 al 89 cursa Application Course a SNDO Amsterdam, becada pel Ministeri Assumptes Exteriors. Al 2010 obté l’equivalència en Pedagogia de la Dansa pel CSD de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Entre 1979 i 1992, entre d’altres, forma part del grup de teatre infantil Taronjada Natural, presenta dues coreografies a la Marató de Barcelona, treballa en espectacles infantils a la TV holandesa i andorrana, participa en el projecte Languo Sonie a Amsterdam i treballa amb la coreògrafa Ornella d’Agostino.

A partir del 1983 i fins l’actualitat desenvolupa tasques educatives a diverses escoles de Barcelona, Osona (Institut del Teatre de Vic), i Girona així com assessorament coreogràfic i entrenaments-classe  per  diverses companyies.

Al 2009 realitza el treball de camp "L'efecte del tacte del pedagog de dansa en alumnes amb discapacitat  física” amb nens i nenes discapacitats al CEE de Palau a Girona

Des del 2010 desenvolupa les tasques de direcció i gerència de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà.