ESCOLA

Francesc Bravo

Francesc BravoBarcelona, 1957.
Creador
i consolidat intèrpret de la dansa contemporània feta al nostre país, des de fa més de 30 anys.
Inicià el seu aprenentatge amb Anna Maleras, continuant els estudis al Institut del Teatre Escola Superior de Dansa de Barcelona i amb Sara Sugihara a Nova York.

El seu recorregut interpretatiu inclou importants companyies, tan del país com de l’estranger, com la de Anna Maleras, el Ballet del Gran Teatre del Liceu, el Ballet Contemporani de Barcelona, el Freshdance de Nova York i la Gelabert Azzopardi CIA.

Al 1984 crea la seva primera peça L.F., primer premi de coreografia en el Certamen Tórtola Valencia. A Barcelona estrena els seus primers espectacles, Lasiti y El Ring (1987), i el Tratado de Pintura (1991), producció del Centro Nacional de Nuevas Tendencias.

Des de 1989 dirigeix la seva pròpia companyia Rayo Malayo, agrupació establerta a Madrid on es gesten diverses propostes, com els muntatges:
No es todo metal / Atocha vidre / Situaciones Cortas / El interior / Historia Pélez / Visto, leído…No miro / Canal para dos / Anchotres/ Kanal Directo / El Forat Cosmic / Por mi lado / Dens, oli, pedra / Trans-lata-madre / Amor de Mare /¡Ay! En la Vida! /De Vistarama a Guadarrama/Pau linda i Los Olvidados creació de Cristiane Boullosa.
L’última creació,
De Tijuana a Colón fou estrenada als Veranos de la Villa (2007), coreografia adaptada a la Plaza de Colon (Madrid) com a espai urbà.
Entre 2008 i 2012, forma part del projecte dirigit per Cristiane Boullosa
Omos Uno, treballant a partir de la Tècnica de Improvisació portada a l’espai escènic, i al públic en general.
Actualment prepara una nova peça coreogràfica per a
Rayo Malayo interpretada per ell mateix.

Durant la seva llarga trajectòria ha estat convidat a participar a diverses trobades i festivals internacionals com Madrid en Danza, En Pe de Pedra (Santiago de Compostela), Dies de Dansa (Barcelona), Gijón, Vigo, Oviedo, Logroño, País Basc, València i Les Canàries. I a alguns espais insòlits de Filipines, Itàlia, Marroc, Panamà i en el Festival Internacional de Dansa Contemporània de Colòmbia, Sobresaltos, on va participar al 2002.