Tallers i cursos

Per inscriure-us, accediu a la plataforma de venda de Koobin.

TÈCNICA D’INTEGRACIÓ CORPÒRIA DE LA VEU PER A BALLARINS I BALLARINES

amb Jordi Homs
  •  veu és moviment
    Per què els ballarins/es no tenen normalitzada la seva relació amb la veu?El cant és una acció corpòria que porta implícita la dansa interna.El so és la conseqüència d’aquesta dansa, ja que el moviment precedeix tot so.La paraula i el cant son una acció interna que neix de la mateixa matriu on neix el gest i el moviment.La dificultat rau quan associem la veu al so i la psicologia situa la veu i el cant fora del cos.En aquest taller treballarem la veu corpòria, adaptant el treball al moviment, amb l’objectiu de normalitzar la relació del ballarí/na amb la veu, i poder-la incorporar en el seu treball com a recurs artístic.JORDI HOMSTenor i professor de cant especialitzat en les relacions de la veu i el cosFormat a Barcelona i París (1990/1998) amb Montserrat Aparici, Xavier Torras, Francisco Lazaro, Juan Onzina, Poul von Schilhansky i Dalton Baldwin.Al 1999 comença l’ensenyament del cant a Cuba durant 9 mesos com a professor de cant de la coral Schola Cantorum Coralina.Desde 1999 ha treballat les relacions del cos i la veu i  ha estat professor de cant a  Barcelona, Sevilla i actualment a Girona. I ha anat establint les relacions del cos i de la veu atraves del cant de la dansa,  l’equitació i l’estudi de la anatomia i la fisiologia del cos.Actualment el seu treball es fruit de totes aquestes experiències i disciplines complementaries al cant i  dona una comprensió i visió diferent del cant i la veu on el cos i les seves lleis s’integren per facilitar l’aprenentatge del cant per a tothom.Des de l’any 2015 col·labora habitualment com a docent a l’EMDC                                                  

Dies: 26 febrer, 26 març i 30 abril, de 10 a 13.30 h
Preu: 35€/sessió   100€/tres sessions
Alumnat matriculat 21-22, 15% dte.

TALLER EXPLORACIÓ DEL MOVIMENT #estiu22
cap a una dansa esquelètica

amb Carlos Osantinsky i Fernando Nicolas Pelliccioli

La vida és una força geològica. Quina més imatge més bella dels ossos, la de constituir
una geologia submergida en el nostre cos. Un entreteixit d’estrats que, de manera oculta i silenciosa, ofereix sosteniment a la nostra experiència de moure’ns. La invitació durant aquest taller serà lliurar-nos al seu misteri per a la dansa.
Proposem una pràctica de moviment que ampliï l’ús quotidià i expressiu de nosaltres
mateixos i ens prepari per abordar el procés continu d’explorar-nos. Guiarem la nostra atenció cap al suport ossi, conscienciant-nos de la seva presència i la seva estructura a través de propostes específiques, despertarem el potencial dels teixits connectius més profunds per així alliberar bloquejos i entrar en nous fluxos de moviment.
Dialogant amb la gravetat com a impuls primari us convidem a redescobrir-nos des de noves perspectives, a explorar una dansa entre ossos, que sorgeix de l’experiència, sempre canviant sempre fugaç, de ser cossos materials i energètics.

Han desenvolupat fa més de 15 anys una llarga investigació en el moviment com a via
per al desplegament de processos a la vida i de pràctica artística. Ells són guiats pel seu
interès en la interrelació reflexiva entre el cos i l’entorn. Indaguen i conjuguen en la seva feina els principis de Klein Technique i Tècnica Alexander conjuntament amb la seva pròpia recerca per abordar processos de creació i aprenentatge integrals.

Carlos Osatinsky i Fernando Nicolás Pelliccioli ,

són ballarins contemporanis, performers, coreògrafs, exploradors i facilitadors del moviment. Es van trobar l’any 1996 cursant estudis de dansa al Taller de Dansa Contemporània del Teatre San Martín a Buenos Aires, Argentina. Tots dos han estat intèrprets d’agrupacions estatals i han col·laborat a l’Argentina amb diversos coreògrafs de l’escena independent dels quals es destaquen Beatríz Lábatte, Miguel Robles, Margarita Bali i Susana Tambutti. Buscant ampliar les seves experiències, l’any 2000 viatgen a Europa creant la seva base a la ciutat de Berlín, Alemanya.

Ells no es defineixen com una “companyia de dansa”, “grup” o “col·lectiu” sinó com a éssers singulars que comparteixen visions, connectant-se en necessitats i discrepàncies, intercanviant rols, movent-se i explorant interessos en el camp artístic i mitjançant el seu pas sobre el món.

El seu treball es veu permanentment mobilitzat per la investigació sobre diferents modes interactius de relació entre els intèrprets, performance i espectadors. Combinen així obres per a sala, espais específics i mixtura amb llenguatges visuals i multimèdia. Les seves peces han estat i són mostrades entre d’altres a Espanya, Portugal, Àustria, Alemanya, Argentina, República Txeca i Corea del Sud.

espaciopropio.augenblick + info: www.ferychar.wix.com/site 

Dies : 25 i 26 juny, d’11 a 13 h i de 14 a 17 h
Preu: 120 €

foto : Marta Soriano

foto: Marta Soriano

Foto : Marta Soriano

KUNG-FU

amb  Juanka Santa

Treball físic, psicològic i  emocional mitjançant el moviment marcial.

Els dissabtes, de 12 a 13 h
Preu: 85 €/trimestre

DANSA ETNO-CONTEMPORÀNIA

amb Virginia L. Claessens

Fusió de danses del món: oriental, persa, clàssica, danses de l’Orient Mitjà, danses gitanes turques i balcàniques i gir; amb una base de dansa clàssica i flamenc.

Un viatge per diferents països a través de tècnica, seqüències, coreografies i improvisacions, creant un diàleg corporal entre la força i la delicadesa inherent a la feminitat.

Els dimecres, de 10 a 11.30 h
Preu: 144 €/trimestre

LINDY HOP

amb Max van Zwienen i Berta Claparols

Ball social amb ritmes de swing que va néixer a les sales de ball de Nova York entre 1920 i 1930. El pas bàsic del Lindy-hop és de vuit temps, té accent rítmic o swing i està definit a partir d’un patró bàsic de whip. El centre de gravetat dels ballarins se situa per sota del de la posició normal d’estar dempeus, no només perquè els genolls estan doblegats, cosa habitual a balls i danses, sinó perquè el tronc també està lleugerament inclinat cap endavant.

*no és necessari inscriure’s en parella

Els dissabtes, de 17 a 18 h
Preu: 80 €/trimestre
Classe solta: 10 €

let's go!

KATSUGEN

amb Liliana Pelman

(un dissabte al mes)

Es tracta d’un moviment que sorgeix naturalment en estimular el bulb raquidi amb senzills i, a la vegada, profunds exercicis. Es tracta de moviments involuntaris propis de cada persona, que regulen el cansament parcial acumulat, sensibilitzant, regenerant i flexibilitzant cos i ment.

Dissabte 29 gener, 19 febrer i 19 març d’11 a 14 h
Preu: 30 €
Alumnat matriculat: descompte del 15%

CONTEMPORANI A

amb Laia Minguillon

TreBallar des dels fonaments de la dansa contemporània actual. Aprendre a prendre consciència del nostre cos (el seu to, la seva estructura, les seves connexions…) i a poder utilitzar-lo eficientment per a expressar-nos, per a dansar.

Entrenaments de contemporani adreçats a persones adultes amb alguna experiència bàsica en dansa. Es treballen exercicis de terra, centre i diagonals i també la improvisació.

Els dimarts, d’11.30 a 13.30 h
Preu: 142 €/trimestre
Alumnat matriculat: 120 €/trimestre

Aquest taller es pot cursar en mode anual o bé per trimestres. Tenen preferència les persones que el cursin de manera anual. També hi ha la possibilitat de fer classes soltes, sempre que hi hagi places disponibles.

CONTEMPORANI C

amb Francesc Bravo

En aquest taller proposo que cadascú busqui senti i utilitzi el pes per provocar diferents qualitats de moviment.
Treballarem amb la col·locació del cos respectant l’estructura anatòmica i aconseguint així una fluïdesa total.
Desenvoluparem petites composicions coreogràfiques i estructurarem el material.
Musicalment, proposo una intensa relació física amb les diferents propostes musicals, que es converteixen en fil conductor del treball.
Gaudirem de la dansa en la seva tècnica, en la composició i en la improvisació del moviment.

Els dimecres, d’11.30 a 13.30 h
Preu: 142 €/trimestre
Alumnat matriculat: 120 €/trimestre

Aquest taller es pot cursar en mode anual o bé per trimestres. Tenen preferència les persones que el cursin de manera anual. També hi ha la possibilitat de fer classes soltes, sempre que hi hagi places disponibles.

CONTEMPORANI B

amb Neus Canalias

Adreçat a persones amb un nivell intermedi en dansa contemporània que cerquen perfeccionar la seva tècnica i les seves habilitats creatives. Dins les sessions treballem la preparació física (elasticitat, treball cardiovascular, consciència corporal i força), el treball tècnic, les composicions coreogràfiques i la improvisació.

Els dilluns, de 20 a 21.30 h
Preu: 120 €/trimestre
Alumnat matriculat: 100 €/trimestre

Aquest taller es pot cursar en mode anual o bé per trimestres. Tenen preferència les persones que el cursin de manera anual. També hi ha la possibilitat de fer classes soltes, sempre que hi hagi places disponibles.

neus taller conte web

VEU, ACCIÓ I MOVIMENT, espai d’experimentació vocal

amb Jordi Homs

El cant és una acció espontània, és l’art de deixar anar allò que ha estat respirat, un argument propioperceptiu que hem d’aprendre a transitar a través de l’ètica i el sentiment, sense quedar-se inhibit en la reflexió.

La dansa i el cant beuen de la mateixa font. Són l’art de l’expressió del batec intern. En el marc de la improvisació buscarem aquest pont que uneix des d’allò que es respira fins a allò que és manifestat.

Des de la rutina física i vocal, pautarem atmosferes expressives en el moviment i la veu, recollint i vehiculant el material interpretatiu fruit del treball individual i col·lectiu.

Més a prop de la performance que de la formalitat, explorarem les possibilitats expressives del moviment i la veu, units i dissociats.

Els dijous, de 18.30 a 20 h
Preu: 120 €/trimestre
Classe solta: 15 €
Alumnat matriculat 100 €

Aquest taller es pot cursar en mode anual o bé per trimestres. Tenen preferència les persones que el cursin de manera anual. També hi ha la possibilitat de fer classes soltes, sempre que hi hagi places disponibles.

IMPROVISACIÓ

amb Enric Fàbregas

Treballarem la improvisació aplicant diferents pautes, físiques o mentals, amb les quals cercarem camins que el nostre cos no ha agafat mai, o agafarem camins coneguts pel nostre cos, però des de nous punts de vista.

Improvisarem en grup, sols, amb música, en silenci… i observarem com els altres improvisen gaudint del plaer que produeix observar quan algú se sorprèn a si mateix i descobreix noves coses.

Aquest taller es pot cursar en mode anual o bé per trimestres. Tenen preferència les persones que el cursin de manera anual. També hi ha la possibilitat de fer classes soltes, sempre que hi hagi places disponibles.

Els divendres, de 19.45 a 21.45 h
Preu: 142 €/trimestre
Alumnat matriculat: 120 €/trimestre
Inici: 10 desembre